På Kalas Reklambyrå arbetar vi med varumärken. Det kan vara på kort eller lång sikt, strategiskt, i syfte att förflytta, relansera, skapa nytt eller rent taktiskt för att boosta försäljningen till exempel.

Resultat

Hos oss talar vi ofta och mycket om Resultat, Kreativitet och Engagemang. Resultatet är målet – syftet med det vi gör, i stort och smått. Det är resultaten som räknas, vad våra tjänster tillför våra kunders verksamheter. Resultat kan mätas i ökad lönsamhet eller medvetenhet, i försäljningsiffror eller nöjdhetsindex, en effektivare hantering eller mediautrymme – beroende på vad syftet och insatsen varit.

Kreativitet

Kreativitet är naturligtvis en förutsättning. Vi brinner för att skapa spännande och nytänkande kommunikation. Vi går igång på problemlösning. Kreativitet är ju inte enbart färg och form, även om vi naturligtvis går igång på sådant också. En stor del av vår kreativitet handlar om att skapa utifrån en bestämd förutsättning, inom en budgetram eller i en speciell nisch – och att där hitta kreativa, eller smarta om du så vill, lösningar som tar oss dit vi vill. Relevant kreativitet brukar vi kalla det.

Engagemang

Och sist men absolut inte minst, engagemanget. För oss handlar det om lyhördhet. Om att lyssna in och att förstå problemen ordentligt innan vi ger oss på att försöka lösa dem. Att våga ifrågasätta och ställa allt på ända. Vi tar oss tid att göra saker rätt och riktigt, för att kunna leverera kvalitet – och resultat.

Kompetens

Vi är summan av vår samlade kompetens. Vi som arbetar här har olika erfarenheter och kompetensområden. Hos oss bildar projektledare och produktionsledare lag, tillsammans med form- och textansvariga. Kreatörer och strateger slår sina kloka huvuden ihop för att på bästa sätt lösa de utmaningar vi står inför.

Vi har dessutom ett brett och brokigt nätverk av extern kompetens i vårt arbetslag. Allt från PR-strateger, statistiker och marknadsundersökare, till fotografer, experter på sociala media och webbyråer. När laget är spikat sätter den verkliga processen igång och då ligger fokus på samarbete. Det är ju en resa vi gör tillsammans, det här med marknadsföring. Där du som kund är expert på din verksamhet och vi på vår. Vi stöter och blöter, lägger oss i och ifrågasätter. Ett kreativt kaos kan man säga, som utmynnar i de konkreta idéer som sedan löser våra kunders problem.

VÄLKOMMEN

Kom in på en kopp kaffe, ring och snacka en stund eller boka in ett möte när och där det passar dig bäst. Vi är nyfikna till vår natur och alltid sugna på att träffa nya kompisar – och på om det finns något vi kan hjälpa dig och ditt företag med, så klart. Vi hörs!


Kalas webb skiss.inddKalas webb skiss.inddKalas webb skiss.indd

Maria Bildtmark

Marknadsstrateg/Projektledare

Maria är utbildad på IHM Business School i Göteborg och har arbetat på reklambyrå i Stockholm och Göteborg under många år. Hon har arbetat både inom business to business och mot konsument, under flera år med inriktning Direktmarknadsföring. 2003 startade Maria Kalas AB.

maria@kalasreklam.se
0522 44 00 21, 0708 93 22 17

Kalas webb skiss.inddKalas webb skiss.inddKalas webb skiss.indd

Niclas Geidvik

Sälj- och kundansvarig/original

Med ett förflutet inom både den digitala tryckvärlden och som säljare vet han vad som krävs för att slutresultatet skall bli perfekt. Med dessa erfarenheter och ett stort mått noggrannhet fixar han originalen.

niclas@kalasreklam.se
0522 44 00 22, 0703 10 74 00

Kalas webb skiss.inddKalas webb skiss.inddKalas webb skiss.indd

MARIA AVENDANO

Projektledare

Maria – eller Mafe som hon kallas – har arbetat med marknadsföring, reklam och PR runt om i världen, i mer än tio år. Bland annat i Sverige som marknadsföringsansvarig på Hasselbladstiftelsen och Hasselblad Center i Göteborg och nu senast som marknadschef i södra Spanien, där hon spenderade fem år innan hon återvände till Sverige. Med sin internationella erfarenhet ger Mafe vår verksamhet ett brett perspektiv på reklam.

mafe@kalasreklam.se
0522 44 00 20, 0721 90 01 04

Kalas webb skiss.inddKalas webb skiss.indd

Linda Johansson

Sociala-medier-strateg & projektledare

Linda är vår sociala-medier-strateg & projektledare. Med examen från Hyper Island och kompetens inom det mesta som hör marknadsföring till, jobbar hon fritt över gränserna här på byrån. Passionen ligger dock på webben och i de sociala kanalerna och i hur man bäst utnyttjar dem!

linda@kalasreklam.se
0522 44 00 20, 0721 97 75 70


Kalas webb skiss.inddKalas webb skiss.inddKalas webb skiss.indd

YLVA HÅMAN

AD/Formgivare

Ylva har varit i branschen sedan förra seklet. Startskottet gick i tidningsbranschen, men marknadsföraren i henne tog snart över och efter utbildningen på Forsbergs fanns det ingen återvändo. Ylva är esteten med passion för grafisk produktion. Hon har bägge fötterna på jorden och firar ibland ner oss andra när vi flugit lite vilse. Rätt ofta faktiskt.

ylva@kalasreklam.se
0522 44 00 23, 0708 65 24 34

Kalas webb skiss.inddKalas webb skiss.inddKalas webb skiss.indd

NILS ERIKSSON

AD/Formgivare

Nils har längst reklambyråerfarenhet av oss alla! Han var med och startade en av Uddevallas första reklambyråer och har under många år arbetat med allt från glass till precisionsteknik och musik (t ex med Västsveriges Lasse Berghagen – Lotta Engberg).

nils@kalasreklam.se
0522 44 00 20, 0769 43 39 61

 

Kalas webb skiss.inddKalas webb skiss.inddKalas webb skiss.indd

ANNA DONNELLAN

COPYWRITER

Skribent med kreativ koll och lagom lång erfarenhet från branschen. Gillar det raka, enkla och tydliga. Lyhörd analytiker.

anna@kalasreklam.se
0522 44 00 20, 0702 21 86 13

Kalas webb skiss.inddKalas webb skiss.inddKalas webb skiss.indd

JESPER MOSSBERG

COPYWRITER

Jesper, vår musikaliske copy och ordvirituos, har arbetat med oss ända sedan seklets begynnelse. Han är praktiskt taget född in i branschen och skriver också gärna in English.

jesper@kalasreklam.se
0522 44 00 20, 0738 45 33 91

 

Kalas webb skiss.inddKalas webb skiss.inddKalas webb skiss.indd

EMELIE SCHAGERHOLM

Produktionsledare

Emelie tog studenten från Medieprogrammet – inriktning grafisk illustration – i Uddevalla 2012. Under sin utbildning praktiserade hon här hos oss (och hos några av kalaskompisarna) i sex veckor. Sedan var vi beroende. Så nu är hon en riktig Kalasare!

emelie@kalasreklam.se
0522 44 00 24, 0709 65 93 21

 

Kalas webb skiss.inddKalas webb skiss.inddKalas webb skiss.indd

Jonas Wettre

Grafiker

Jonas har återvänt till Sverige och Ljungskile efter att i många år arbetat på Steidl Verlag i Tyskland. Jonas arbetade med bokdesign och produktion för fotografer och konstnärer såsom Jim Dine, Ed Ruscha, Robert Frank. Där utvecklade han också en unik kunskap kring bearbetning, förädling och retusch av fotografi och konstbilder. På Kalas arbetar han med minst lika viktiga, men något mer lokala, kunder och produktioner.

jonas@kalasreklam.se
0522 44 00 20, 0704 88 27 28


Kalas webb skiss.inddKalas webb skiss.inddKalas webb skiss.indd

FREDRIK BECKMAN

PR-STRATEG PÅ BECKMAN MEDIA AB OCH KALASPARTNER

Fredrik är vår PR-konsult. Med rötterna inom journalistiken och spetskompetens inom PR. Fredrik har koll på vad som gör en nyhet stor och arbetar med allt från PR-strategier, praktisk PR och medieträning, till målgruppsanpassade texter åt såväl våra kalaskompisar som andra företag och organisationer.

fredrik@kalasreklam.se
0522 44 00 20Kalas webb skiss.inddKalas webb skiss.inddKalas webb skiss.indd

Erika Wettre Westdahl

Marknadsstrateg och Kalaspartner

Erika har lång erfarenhet av kommunikation och varumärken internationellt. Bland annat från sin tid som som koncernchef för marknadskommunikation på Arctic Paper och VD på IdigDenim. Idag konsultar hon inom strategi och marknadsfrågor, när Kalas kallar.

erika@kalasreklam.se
0522 44 00 20, 0707 33 88 05


Kalas webb skiss.inddKalas webb skiss.inddKalas webb skiss.indd

NIKLAS ANDERSSON

Webbkoordinator och Kalaspartner

Niklas är vår strateg när det kommer till digitala media. Han vet vad som går att göra med pixlarna på skärmen oavsett om det är för en hemsida, app eller någon annan skärmproduktion. Efter utbildningen på Hyper Island jobbade han under ett par år i Stockholm innan han så småningom landade i Trollhättan igen. Där har han även sitt kontor de dagar han inte sitter hos oss i Ljungskile.

0522 44 00 20, 0708 77 55 38