Nytt mål – att vara mer miljöhjältar!

miljöhjälte

Så inträffar det igen, det där som gör att det här är världens roligaste bransch. Man börjar arbeta med ett nytt företag, nya människor i en ny bransch – och plötsligt har man blivit lite smartare. Och i det här fallet, lite mer av en miljöhjälte.

Jo, vi kan väl villigt erkänna att det finns mycket mer att göra, men vi har plötsligt blivit lite bättre på att sopsortera genom att våra nya kompisar på Rambo i Lysekil, har berättat hur man ska göra. Nu är det slut på fusksorteringen av plast i brännbart-påsen. Och slut på matrester där också – ner i gröna påsen med det. Och på återvinningscentralerna sorterar vi med omsorg – återvinningspersonalen är där för att hjälpa oss göra rätt, inte där för att ta oss på bar gärning med att smyg-slänga glödlampor i glasåtervinningen. Det tar helt enkelt emot att göra fel.

Och vi har också fått suget efter att bli ännu bättre på sopsortering – genom hemsortering i fyrfackskärl! Plötsligt känns två kärl så himla ute – kom igen Uddevalla kommun – varför kan inte vi få fyrfackskärl och bli lika bra som Lysekil??

Kalasarnas mål – att vara mer miljöhjältar!